keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Juustoinen jauhelihakeitto

Hyppäys suolaisen arkiruoan pariin kakkujen makeansuolaisesta maailmasta.

Syömme aika usein keittoja, ainakin kerran viikossa. Ne ovat arkipäivinä töiden jälkeen helppoa ja nopeaa ruokaa valmistaa. Ja ruokaisiakin tietenkin. Usein saan niistä myös seuraavaksi päiväksi lounasruoan mukaani.

Mies tykkää, kun keitossa on paljon maukasta lientä. Tähän tuli mielestäni hieman runsaasti, mutta syötyä tuli ja tosiaan seuraavana päivänä lämmitettäessä keitto on sakeampaa :)


1rs (400g) naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
nokare voita
1tl maustepippureita
4pss keittojuureksia
1 lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä
1l vettä
½pkt (125g) koskenlaskijajuustoa (voimakas)
1dl pakasteherneitä
(suolaa)
Paahda jauhelihaa ja silputtu sipuli kattilassa. Lisää nokare voita ja maustepippurit. Sekoita ja lisää seuraavaksi keittojuurekset sekä lihaliemikuutio. Rouhi sekaan hieman mustapippuria ja kaada joukkoon vesi.
Anna keiton kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää sulatejuusto nokareina. Kun juusto on sulanut, lisää vielä herneet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja: