lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tacopiirakka

Hembakat-lehden uusimmasta numerosta sain idean tähän piirakkaan. Ja kylläpä se maistuikin tälle poppoolle todella hyvin. Isämmekin santsasi ja kehui piirakkaa oikein hyväksi. Mahtavaa!

Tein reilun jauhelihaisen täytteen ja käytin siihen lehden munamaidon sijaan juustokastiketta, johon sekoitin kananmunat sekä ranskankermaa. Pohjaan tuli rapeutta murskaamistani nachoista.


pohja:
125g voita
3dl täysjyvävehnajauhoja
1dl murskattuja nachoja (Doritos cool american)
n. 1dl kylmää vettä
täyte:
n. 700g jauhelihaa (½ naudan paisti- ja ½ nauta-sikajauhelihaa)
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1pss tacomaustetta (minulla oli Lidlin, joka tarkoitettu 500g jauhelihaa)
ripaus suolaa
1rkl aurinkokuivattutomaattipyrettä
2 tomaattia kuutioina
kuorrutus:
1prk juustodippiä (k-superistamme hot dip cheese flavoured)
3 kananmunaa
3dl ranskankermaa
n. 150g juustoraastetta
Murskaa nachot pienehköksi muruksi. Nypi muru sekä jauhot voihin ja lisää vesi. Painele taikina halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Asettelin vuokaan ensin leivinpaperia. Laita pohja kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Paahda jauhelihaa pannulla. Lisää silputut sipulit ja paprika. Anna hautua kypsäksi. Lisää mausteseos, tomaattipyre, kuutioidut tomaatit ja tarvittaessa ripaus suolaa.
Sekoita juustokastikkeeseen kananmunat sekä ranskankerma.
Levitä juustokastike-kananmunaseosta puolet piirakkapohjalle. Lisää täyte ja levitä loppu kastike täytteen päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ensin 30 minuuttia ja käännä tarvittaessa. Paista vielä noin 20-30 minuuttia.
Piirakan maku paranee, kun se asettuu. Seuraavana päivänä voi lämmittää hieman mikrossa, nam.

Ei kommentteja: