sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Possupata


Joululahjaksi saamassani valurautapadassa valmistin lauantaipäivälliseksi possupataa. Söimme tällaista sukulaisvierailulla Kajaanissa jouluna käydessämme. Sovelsin tapani mukaan, ja laitoin pataan myös paahdettuja herkkusieniä. Kylläpä maistui hyvältä täysjyväriisin kera. On muuten pottumuusinkin kanssa oikein hyvää!




n. 1kg possun ulkofilettä
1pkt pekonikuutioita
2 sipulia
5-6 herkkusientä
½pkt aura-juustoa
mustapippuria myllystä
n. 3dl vettä
2dl kermaa
(suolaa)

Leikkaa filee vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paahda pekonikuutiot pannulla ja nosta leivinpaperin päälle siksi aikaa, kun paistat fileviipaleet pannulla molemmin puolin. Paahda lopuksi viipaloidut herkkusienet pannulla.

Viipaloi sipuli. Kokoa pataan laittamalla ensin pohjalle paistettuja fileviipaleita, sitten herkkusientä, pekonia, mustapippuria ja aura-juustoa murennettuna. Kokoa kerroksittain. Laita vettä pannulle kuumenemaan ja hauduta pannulta maut mukaan pataan. Kaada liemi pataan ja laita uunin alatasolle kannen alle 175 asteeseen tunniksi muhimaan.

Lisää kerma ja sekoita hieman. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja laita pata takaisin uuniin ilman kantta noin 45 minuutiksi.

Tarjoa perunamuusin tai riisin kera.


6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Voi että, olipa herkullista!

heli kirjoitti...

Oi, kiitos! :) Kun ajan kanssa hauduttaa uunissa, niin lihakin on oikein suussa sulavaa!

Make kirjoitti...

Possupata on täydellinen pakkaspäivän ateria. Maukas ja "perinteinen" kotiruoka. Maistui niin hyvältä, että sitä pitää tehdä uudelleen ja pian.

heli kirjoitti...

Kiitti kovasti, Make! :D Uudessa keittiössä sinulta syntyy nyt pata käden käänteessä! Tosi mukava kuulla ruoan onnistumisesta, meilläkin tehty vasta kertaalleen, kun joululomalla saimme nauttia valmiista padasta :)

Anonyymi kirjoitti...

Kannatti kokeilla 👍

Anonyymi kirjoitti...

Kannatti kokeilla 👍