torstai 13. marraskuuta 2008

Syntymäpäiväkakku

Pääsin harjoittelemaan vähän spritsausta ja ruusujen tekoa, kun työkaveri tarvitsi huoltopäällikkö Heikille 50-vuotiskakun :)

Ihmeen hyvin kaikki onnistuikin, kunnes... Tällä kertaa sain suklaalla aluksi hyvää jälkeä, mutta aamukiireessä pursotinterä (haloo?!) ja muovipussi eivät sitten toimineetkaan, koska nimen lopussa alkoi tökkiä oikein kunnolla. *argh* No, tartuin ensimmäiseen vahvempaan muovipussiin, mikä käden ulottuville sattui (0,5dl minigrip *heheh*) ja sain kuin sainkin sitten joten kuten tarvittavat merkinnät tehtyä. Ensi kerralla sitten turvaudun taas siihen leivinpaperitötteröön! Kunpa en aina saisi jotain ihme aivotuksia..

Ruusunterälehdet onnistuivat hyvin, kiitos muotin. Nättejä niistä tuli tomuttamalla vihreää ja rainbow dustia vaaleanvihreälle marsipaanille. Ruusutkin ovat just tekijänsä näköisiä. Harjoittelemalla saanen vielä parempiakin aikaiseksi joskus :)

Rainbow dusteista sen verran, että Gary "Have your cake and eat it"-verkkokaupasta vastasi sähköpostiini ja kertoi, että haittaa tomukimalteesta ei ole, mutta se ei sula eli kimalteena tulee uloskin. Koristeenhan voi aina jättää sivuun halutessaan.


vaalea sokerikakkupohja
tomusokerivettä

Båssan kartanon kirsikkahilloa
vispikermaa
kinuskikastiketta

vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
marsipaanikoristeita
tummaa suklaata

P.S. Ruusujen tomutukseen ja raitojen värjäykseen käytetty mm. arvontavoittoani Scarlet-tomuväriä :)

Ei kommentteja: