Fazer Amican ruokalehti 2010 Rakkaudesta ruokaan sisältää kaikenlaisia herkkuja ympäri Eurooppaa. Lehteä jaetaan Amican ruokaloissa. Nämä kermaiset suklaatuulihatut löytyivät lehden Ranska-osiosta.
Käsitykseni tangoista oli lehden kuvaan verrattuna aika erilainen, mutta eipä tullut katsottua kuvia, kun tuulihattuja pellille pursotin. Enempihän näissä oli syötävää ;)
tuulihattutaikina
2dl vettä
100g voita
½tl suolaa
90g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää vehnäjauhot joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Riko munien rakenne ja lisää ne joukkoon yksitellen.
Pursota taikinasta tankoja leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (paistoin 25 minuuttia, Fazerilla on ilmeisesti aika kuumat uunit).
Jäähdytä tangot ja kasta toinen puoli suklaaglacessa. Halkaise tangot ja täytä kermavaahdolla.
Pursota taikinasta tankoja leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (paistoin 25 minuuttia, Fazerilla on ilmeisesti aika kuumat uunit).
Jäähdytä tangot ja kasta toinen puoli suklaaglacessa. Halkaise tangot ja täytä kermavaahdolla.
suklaaglace
1dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa pari minuuttia ja vatkaa tasaiseksi.
kuningatarkerma
2dl vispikermaa
2rkl kuningatarlikööriä (Lignell&Piispanen)
2rkl kuningatarhilloa
2rkl kuningatarlikööriä (Lignell&Piispanen)
2rkl kuningatarhilloa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää likööri ja hillo. Sekoita hyvin.