keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Jauhelihatäytteiset suippopaprikat

Näin herkullisennäköisiä täytettyjä suippopaprikoita jossain nettimainoksessa taannoin. Täytettyjä paprikoita en ole tehnyt pitkään aikaan. Suippopaprikaa käytin näihin ensimmäistä kertaa. Riisin sijaan käytin rikottuja ohrasuurimoita. Niitä samoja, joita käytin porokaalikääryleisiin.

Suippopaprikat toimivat hyvin täytettyinäkin. Ne säilyttivät mukavasti muotonsa eikä lopputuloksesta tullut ollenkaan vetinen, vaan napakka ja silti sopivan kostea. Ohrasuurimot sopivat oikein hyvin näihin. Silppusin täytteen sekaan tuoreita tomaatteja basilikaa. Päälle tuli kunnon siivut mozzarellaa.



1kg punaisia suippopaprikoita
 
täyte:
 
1dl Myllärin luomu rikottuja ohrasuurimoita
4dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl oliiviöljyä
700g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
½tl valkopippuria
3 tomaattia
ripaus sokeria
nippu basilikaa
(ripaus suolaa)
 
päälle:
 
2pss mozzarellaa
 
Hauduta ohrasuurimot lihaliemessä kypsäksi. Keitä ensin noin 10-15 minuuttia ilman kantta. Laita liesi pois päältä, kansi kattilan päälle ja anna hautua jälkilämmöllä kypsäksi.
 
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää jauheliha ja silpotut sipulit. Kuullota kypsäksi. Mausta valkopippurilla. Sekoita joukkoon kypsät ohrasuurimot.
 
Poista tomaateista kannat ja pilko ne sitten paloiksi. Lisää jauheliha-sipulipaistokseen. Sekoita ja ripauta sekaan hieman sokeria. Silppua basilika ja lisää viimeisenä jo hieman jäähtyneeseen täytemassaan.
 
Huuhtele, halkaise ja poista suippopaprikoista kannat sekä siemenet. Asettele paprikanpuolikkaat limittäin leivinpaperoidulle uunipellille tai suoraan isoon uunivuokaan.
 
Lusikoi reilut lusikalliset täytettä puolikkaille. Laita päälle vielä reilu siivu mozzarellaa. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti