keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pippurinen uunikala



Arkiruokaa miehen toiveesta ja olikin tosi hyvää pitkästä, pitkästä aikaa! En edes muista, milloin olisin tehnyt tällaista uunikalaa seitistä. Pitääpä tehdä vähän useammin, niin muistaa paremmin ;)

Tuli ihan ala-asteen keittäjän laittama ihana uunikala. Siinäkin oli varmaan jotain juustoa. Oliko 70-luvulla jo Koskenlaskijaa? Äidin tekemä uunikala oli samalla tavalla ihanaa herkkuruokaa. Äidin kalassa oli kermaa, tilliä ja päällä korppujauhoa.

Ohje on tosi helppo ja nopea toteuttaa. Uuni hoitaa loput. Ja lisäksi pottumuusia. Harmillista, että jotenkin kaikki etikkapunajuuret olivat hävinneet jääkaapista...


1pkt pakasteseitä
1prk (2½dl) Flora 15%-ruokakermaa
100g Koskenlaskija viherpippuria
ripaus suolaa
1rkl ruohosipulia
1rkl paahdettua sipulirouhetta (ei sis. rasvaa)
noin ½dl korppujauhoa

Anna pakasteseitin sulaa jääkaapissa. Leikkaa kohmeinen kala noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Asettele uunivuokaa.

Kuumenna ruokakerma ja sulata sulatejuusto siihen. Lisää hieman suolaa sekä sipulit. Kaada kastike kalaviipaleille ja ripottele päälle korppujauhoa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia.

Tarjoa pottumuusin kera, nam :)


10 kommenttia:

  1. On se kyllä kumma, miksi "hätävara" eli sei unohtuu pakastealtaaseen silloinkin, kun tekis mieli nopsaa kalasapuskaa! Eihän se tuoreen väärti ole, mutta kalaa kuitenkin. Kiitos muistutuksesta. Ihan muut sopat on mielessä nyt, mutta seuraavan kerran, kun en jaksa vääntää alusta saakka itse, muistan iki-ihanan sein :D

    VastaaPoista
  2. Niinpä :) Meillä se oli uinut jokin aika sitten pakastimeen saakka odottelemaan parempiin suihin pääsyään.

    VastaaPoista
  3. Uunisei näyttää tutulle, mutta en minä muista, että emäntä olisi laittanut siihen korppujauhoja päälle. Mutta minähän olenkin jo vanha höperö.

    VastaaPoista
  4. No laitto se mun mielestä! En oo unta nähnyt. Vai oisko sitten vasta laittanut hienosti korppujauhua, ku nää olit jo muuttanu pois? :)

    VastaaPoista
  5. Nami nami! Olipas herkullista kalaa ja muusia!

    VastaaPoista
  6. Niin olikii, ja mä sain loput lounaaksi!

    VastaaPoista
  7. Millasta paahdettua sipulia sä käytät? Kiinnostaisi kovasti tuollainen rasvaton versio mut en oo onnistunut löytämään mistään..

    -N

    VastaaPoista
  8. Hei -N, mulla on Maustepörssin paahdettua sipulirouhetta, joka on sellaista pientä rouhetta.

    VastaaPoista
  9. Oli niin herkullisen oloinen sapuska, että linkitin omalle kalaruokasivulleni.

    VastaaPoista
  10. Kiitti Iskä kommentistasi ja linkityksestä :)

    Seuraavaksi ajattelin testata piparjuurikuhan, jota tehtiin taannoin Voita ja sokeria-ohjelmassa Ylen lauantain AamuTv:ssä :)

    VastaaPoista