keskiviikko 5. elokuuta 2009

Mamman marjapiiras


On mustikka-aika, mutta meillä on vielä vanhaa tavaraa pakastimessa, joten sieltä niitä piiraaseen. Laitoin kokeeksi ruisjauhoa grahamjauhon sijaan. Ihan vaan sen takia, kun grahamjauhoja ei tästä taloudesta löydy. Ruisjauho ei erotu maultaan piiraassa, sopii siis oikein hyvin! :)


Ensi kertaa käytin siskolta tuliaisiksi saamaani vaniljauutetta. Antoi pehmeän, ihanan vaniljanmaun piiraaseen!


Valion ohjetta mukaellen:

Pohja

100 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

3 dl mustikoita
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta/-sokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina (esim. halkaisijaltaan 26 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.

VINKKI Lisää pakastemarjoihin 2 tl perunajauhoja.

4 kommenttia:

  1. No voihan biiras. Hyvä, että vaniljauute oli käypästä kamaa. On se pitkältä roudattu tänne Pohjolan perille.

    VastaaPoista
  2. Juu, se alkoi jo hikoilla, että miksei se pääse kakkuihin sun muihin mukaan... :) On se varppina parasta, kun on tuliaisiksi tuotu...

    VastaaPoista
  3. Olipa suussa sulavaa... :)'''

    VastaaPoista
  4. :) Vieläkinkö kuola valuu, vaikka piiras on jo kauaa sitten hävitetty?!

    VastaaPoista