maanantai 15. kesäkuuta 2009

Raparperisoppa


Kesään kuuluu ehdottomasti raparperisoppa! Koskapa lähdemme huomenna reissun päälle, niin tämän kanssa ei tarjoiltu kermavaahtoa, vaan lasillinen kylmää maitoa! Kesää parhaimmillaan :D




5 raparperin vartta
1l vettä
2dl sokeria
3rkl perunajauhoa
n. 1dl vettä

Huuhdo ja pilko raparperin varret noin sentin paloiksi. Laita vesi kuumenemaan ja lisää sokeri. Kun vesi alkaa poreilla, lisää raparperin palat. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen hyvin. Lisää perunajauhoseos kattilaan. Hämmennä hyvin. Anna sopan pulpahtaa pari kertaa ja nosta pois liedeltä. Tarjoa lisäksi maitoa, puuroa tai kermavaahtoa. Tuoreet mansikat sopii myös sopan kera tarjottavaksi.

8 kommenttia:

  1. Maistui hyvälle mannapuuron kanssa ja päälle vielä mansikoita.

    VastaaPoista
  2. Voi kun kiva, että minun ohjeista on iloa ja hyötyä näin vuosienkin jälkeen <3

    VastaaPoista
  3. Ihana resepti! :) Piti tehdä tällä koska en löytänyt edesmenneen mummuni omaa raparperisoppa reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että onnistui tuolla ohjeella :)

      Poista
  4. Todella hyvää, laitoin pakastemansikoita sekaan ja kermavaahtoa sopan päälle, kun oli jäähtynyt👍😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperisoppa on niin hyvää �� vieläpä kermavaahdon ja mansikoiden kera! Mukavaa kesää sinulle ja kiitos kommentista ☀️

      Poista
  5. Tein elämäni ensimmäisen raparperisopan Helin ohjeella.Herkkua! Kiitos!
    T.Esa 58v

    VastaaPoista
  6. Hei Esa! Olipa kiva kuulla, että resepti auttoi. Onneksi olkoon ensimmäisestä raparperisopasta 👏🏼👏🏼 Aurinkoista kesää!

    VastaaPoista