keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Samuelin vino 1-vuotiskakku

Tein ensimmäistä kertaa topsy turvy- eli vinon kakun. Se oli ensimmäistä synttäriään viettävän Samuelin äidin toive. Kakusta piti myös tulla värikäs, muuten sain vapaat kädet.

Mietin, käänsin ja väänsin mielessäni, miten kakun toteuttaisin. Loppujen lopuksi päädyin kokoamaan kakkukerrokset ilman välilevyjä, koska kyse oli kuitenkin pienehköstä 15 hengelle tarkoitetusta kakusta. Lopputuloksesta varmaan olisi syönyt helposti useampikin.

Kakkupohjana oli vaaleat sokerikakkupohjat. Täytteeksi tein kermaiset mansikka- ja banaanihyytelötäytteet Bonne Premium-hedelmäsoseista. Kakut päällystin hyväksi ja maistuvaksi havaitulla marenkikreemillä. Kaikki koristeet oli värikkäistä sokerimassoista tehtyjä. Jokaisen eri kokoisen palleronkin pyörittelin omin pikkukätösin.

Muuten kakusta tuli sellainen kuin olin sen mielessäni ajatellut, mutta tuohon mansikkasoseeseen en ollut tyytyväinen. Hyytelöstä tuli rumanväristä eikä se mielestäni maistunut tarpeeksi mansikalle. Johtunee siitä, ettei soseessa ole sokeria. Noh, lisäämällä enemmän kuin tarpeen makuakin tuli. En lähtenyt kuitenkaan värjäämään täytettä, lisäsin siihen vain hieman mansikkatomusokeria. Siitä sitä makeuttakin lisää.