lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lampaan ulkofilettä, parsaa ja juustoa salaattipedillä avokadokastikkeen kera

Olimme osaksi pääsiäistä silmällä pitäen ostoksilla edellisviikonloppuna. Ostimme karitsan sisäfileitä kotikotiini, koska pääsiäismatka vei pohjoiseen :) Koska tiskissä oli uusseelantilaisia karitsan sisäfileitä, päädyin ottamaan samasta maasta rahdattuja vakumiin pakattuna. Olihan tätä herkkua tarkoitus vasta pääsiäisen pyhinä nauttia. Marinadin aioin laittaa joka tapauksessa itse eikä näinollen lihoja tarvinnut laittaa pakkaseen.

Tiskiltä poimin meille iltasalaattiin kotimaista lampaan ulkofilettä, joka näytti olevan kevyessä marinadissa. Se sopi hyvin, koska arki-iltana ruoan tulee valmistua kuitenkin suht nopeasti. Kotona aiheutti hieman hämmennystä punnituskuitti, kun siinä lukikin lampaan sisäfile.. No kyllä se taisi siltikin olla ulkofilettä.

Kastikkeen tein nopeasti avokadosta, viinietikasta ja kermasta. Yksistään kastike ei olisi ollut hyvää, mutta salaatissa muiden ainesosien kanssa toimi oikein hyvin. Viinietikan kyllä vaihdan seuraavan kerran suosiolla sitruunaan, mutta nytpä se vain ensimmäisenä tarttui käteen.

Lisäksi salaatissa oli espanjalaista vihreää parsaa sekä minulla halloumia ja miehellä täyteläistä polaria.



1 lampaan ulkofile (yrttimarinadissa)
jääsalaattia
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuorekurkkua
kevätsipulia
vihreää tankoparsaa
halloumi-juustoa/täyteläistä polaria
avokadokastike:
2 kypsää avokadoa
sitruunamehua/viinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa
kermaa/oliiviöljyä
Paista fileeseen molemmin puolin kaunis paistopinta. Laita uuniin muutamaksi minuutiksi 150 asteeseen loppukypsennyksen ajaksi. VINKKI: Lihamestari neuvoi paistamaan ensin toiselle puolelle pinnan ja sitten alentamaan lieden lämpötilaa ja näin kypsentämään lihan itselle sopivan kypsäksi. Minusta lihasta turskahti liikaa punaista nestettä, kun viilsin kokeeksi, joten loppukypsensin uunissa. Jos haluat enemmän mediumin, niin pannulla paisto riittää.
Tee avokadokastike muhentamalla avokadot ja lisäämällä muut ainekset. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.
Keitä parsat napakan kypsiksi miedossa suolavedessä muutaman minuutin ajan. Nosta jäähtymään leikkulaudalle tai jääveteen. Leikkaa ennen salaatin kokoamista suupaloiksi.
Paahda halloumi kauniin kullanruskeaksi pannulla./Leikkaa polar sopiviksi suupaloiksi.
Kokoa salaatti niin, että itse salaatti tulee alle ja päälle muut ainekset. Päällimmäiseksi ohuiksi siivuiksi leikattu lampaan ulkofile ja kastiketta. Rouhi päälle halutessasi mustapippuria ja heitä muutama suolakide perään.

5 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kylläpä tuli hyvää!

Heli kirjoitti...

Niin oli ja tällaista pitää tehdä useammin, tiedän :)

Miäs kirjoitti...

No ei tarvinnu erikseen sanoa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Herkkua tuli, sun salaattiohje yhdistettynä lampaan sisäfileisiin itse marinoituna, kelpo ohje! :)

Heli kirjoitti...

Hei! Mahtava kuulla :) Musiikkia korvilleni! Mukavaa kevättä sinulle.