tiistai 28. kesäkuuta 2011

Broileri-pekonivartaat ja grillattuja kasviksia

Meillä on taloyhtiössä grilli-ilta aina tiistaisin. Silloin on grilli kuumana ja jokainen saa käydä paistamassa omia eväitään. Useimmiten meillä on ollut makkaraa, mutta viimeksi tekaisin broileriset vartaat ja siihen lisäksi grillattuja kasviksia, jotka paiston jälkeen laitoin marinadiin siksi aikaa, kunnes vartaat kypsyvät.

Maustoin lihan ainoastaan Lidlin sipulisella kuivamarinadilla. Leikkasin ohutleikkeet suikaleiksi ja pujotin varrastikkuihin. Lihan ympärille kiedoin vielä pekonia. Helppo, nopea ja ennenkaikkea maukas varras tulikin grillistä!

Kun käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä vedessä hyvän aikaa ennen käyttöä!


puisia varrastikkuja
broilerin ohutleikettä
kuivamarinadia (sipuli)
pekonia

kesäkurpitsaa
paprikaa
marinadi:
öljyä
sherryviinietikkaa
soijakastiketta
mustapippuria
kesäsipulia

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Raparperibrita

Juhannuksen 2011 makeana herkkuna oli äitini pyynnöstä tehty britakakku. Ohjeen britaan voit ottaa vaikka tästä ja hillokkeen kiehauttaminen raparperista onnistuu kädenkäänteessä. Lisäksi runsaasti kermavaahtoa ja herkku on valmis.


raparperihilloke:
1l raparperia
1dl vettä
2dl taloussokeria
½-1dl hillosokeria
Pilko raparperit paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri siirappimaiseksi liemeksi. Lisää joukkoon raparperipalat ja keitä, kunnes neste on silminnähden vähentynyt. Lisää hillosokeria sen mukaan, miten kiinteää hillokkeesta haluat. Sulata hillosokeri joukkoon ja anna jäähtyä.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Maukasta juhannusta! Lihavoileipäkakku (23)

Iloista ja maukasta juhannusta kaikille!

Juhannuksen kunniaksi valmistin voileipäkakun. Täytteenä hyväksihavaittu lihaisa täyte täydennettynä paprikaisella täyttellä. Koristeeksi tuorekurkkua ja rucolaa sekä ylikypsästä kinkusta ruusukkeet.


täysjyväpaahtoleipää
grahamapaahtoleipää
kasvislientä
ylikypsää kinkkua
maustamatonta tuorejuustoa
vispikermaa
maustekurkkua
kesäpunasipuli varsineen
dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
uunissapaahdettua paprikaa
chilituorejuustoa
vispikermaa
vihreitä oliiveja
maustamatonta tuorejuustoa
kevytmajoneesia
rucolaa
tuorekurkkua
ylikypsää ohuen ohutta kinkkua

Tämä kakku oli juhannuspäivän kahvipöydän antimena, ylempi kakku meni kisujenhoitajalle :)

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sitruunaista grillipossua ja peruna-melonisalaattia

Hyvin sopi tämä yhdistelmä yhteen. Possussa oli kuivamarinadin ansiosta häivähdys sitruunaista kirpakkuutta. Salaatti oli taas suolaisen ja makean yhdistelmän aterialle. Oikein hyvää ja herkullista kesän grilliruokaa.

Salaatista kerroinkin jo aiemmin. Possu valmistui tosi yksinkertaisesti. Ensin pienet viillot rasvapuolelle, sitten hieroin vain hieman sitruunaista kuivamarinadia pintaan ja grilliin. Puolen kilon file valmistuu vartissa.

Meillä on parvekegrillaukseen sopiva (jo ainakin kymmenen vuotta vanha) sähkögrilli. Joka kevät laitan siihen uuden "kuvun" vahvasta alumiinifoliosta, koska tuossa mallissa ei vielä mitään kantta taikka kupua ollut. Hyvin siellä paistuu niin makkarat kuin lihatkin, miksei kalakin. Tähän lihaan paistoin molemmin puolin kauniin paistopinnan ja sitten virta pois ja jälkihöyryillä lihan loppuunkypsennys. Ja tulikin mehukas lopputulos :)



noin 500g possun pihvifilettä
rub kuivamarinadi sitruuna (Lidl)

Peruna-melonisalaatti

Miedonmakuinen, mutta raikas makean ja suolaisen yhdistelmä oli tämä uusi kokeilu. Iltalehden ruokaohjeista vuodelta 2008 tämän löysin. Uusi kotimaisia varhaisperunoitakin saa jo edullisesti ja muutkin ainekset löytyvät helposti. Ainoa asia, mikä hieman kirveli, oli vesimeloni, jossa oli siemeniä, vaikka myytiin siemenettömänä :( Osan kaivelin pois, mutta sitten luovutin.

Valion salaattijuusto tuo mukavasti suolaisuutta makean melonin vastapainoksi. Se on muutenkin koostumukseltaan suussasulavaa. Tämä huomio sen takia, etten ole aikoihin Valion salaattijuustoa ostanut. Tähän salaattiin mielestäni paras vaihtoehto.

Tarjosin salaatin sitruunaisen grillipossun kera.


noin 1kg uusia perunoita
vettä+suolaa
½kg vesimelonia
1 kesäpunasipuli varsineen
1prk Valion salaattijuustoa
½ ruukkua basilikaa
½dl rypsiöljyä
2-3rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa sitten lohkoiksi. Leikkaa vesimeloni perunalohkojen kokoisiksi paloiksi. Viipaloi sipuli ja basilika ohuiksi siivuiksi. Murenna puolet salaattijuustosta joukkoon ja lisää öljy, balsamico sekä mausteet. Sekoita hyvin. Muserra loppu salaattijuusto salaatin päälle.

Hoitsun raparperipiiras

Jääkaapissa oli vielä jonkin verran taannoin saamiani raparpereja ja niille piti kehittää jotain käyttötarkoitusta. Iskän blogista sattui sitten sopivasti löytymään herkullisenoloinen raparperipiiras, jonka Äiskän hoitaja oli tehnyt. Ei sitten muuta kuin puuttuvia aineksia ostamaan ja piirasta tekemään.

Meni kuitenkin tälle päivälle, kun eilen laiskotti eikä huvittanut edes piirasta pleipoa. Jätskinkin ostin, mutta menee kyllä ilmankin, on tosi hyvää! Raparpereja oli sitten kuitenkin vain noin litra, mutta mukavasti siitäkin tuli raparperinmakua piiraaseen. Helppo ja herkullinen, kannattaa kokeilla!

Olimme miähen kanssa ansainneet liki kuuden kilometrin kävelylenkillä palat piirasta. Nyt kyllä ramasee niin kovin, että ruoka saa vielä tovin odottaa. Sitten onkin luvassa uudenlainen perunasalaattiviritelmä kera sitruunaisen grillipossun. Nam jo etukäteen ;)


1-1½l raparpereja pilkottuna
pohja:
8dl vehnäjauhoja
3-4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250g voita sulatettuna
***
2dl piimää
1 kananmuna
3dl pilkotuista raparpereista
täyte:
2prk (á 250g) maitorahkaa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Pilko raparperit pienehköiksi kuutioiksi.
Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi. Ota 1/3 muruseosta erilleen ja lisää loppuun piimä, kananmuna ja noin 3dl pilkoituista raparpereista. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Tee täyte sekoittamalla maitorahkan sekaan sokerit ja kananmunat. Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele täytteen päälle raparperin palat ja lopuksi erilleen otettu muruseos.
Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Pala raparperipiirasta ja kesäkukkani Muurikello

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vaippakakku (7)

Kyllä oli haikeaa, kun työkaverimme Anna jäi äitiyslomalle, tosin vasta muutaman vapaapäivän jälkeen. Tätä kakkua ei voinut syödä, mutta ihanaa, että oli mieleinen :)

Helluntai teki tepposet minulle, vai liekö nuo helteet tehneet pään pehmeäksi, kun eilen olin menossa vaippakakkutarvikkeita hankkimaan. Suurta ihmetystä herätti, ettei kaupoilla ollut ketään muita asiakkaita ja kauppojen ovetkin olivat kiinni! Uskomatonta. Kiitos ymmärtäväisen esimiehen (tai siis naisen), sain tämän tärkeän asian hoidettua ja tehtyä tänä aamuna.



Huggies newborn with organic cotton-vaipat
Libero baby soft-vaipat
Pampers new baby-vaipat
Ainu tuttipullo
Ainu pesuvaahto
Jordan hammasharja
Mam bite & brush-purulelu
Mam perfect tutti
Natusan baby oil
Nüby harja ja kampa
Nüby lusikka ja haarukka
Plasto leikkikuorma-auto

Eikä siinä vielä kaikki. Lisäksi mukaan lähti AC/DC- ja Herra Hakkarainen bodyt ja kauniita kuviollisia harsoja.



sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Lauri

vietti tänään ristiäisiään ja tein hänen juhliinsa ikioman kakun.

Kakkukoristeen tein sokerimassasta: niminopat, pikkuinen nallukka ja sydäntossut. Lisäksi koristeena vaaleansinisiä kukkasia. Kakku oli jo ehkä perinteiseksi (siis minulle) muodostunut mansikkakakku, jossa marjaista hilloa sekä tuoreita, makeita mansikanpaloja ja paljon kermaa :)

Kakusta tuli soma, vaikka itse sanonkin ja uskoisin maunkin olleen kohdallaan. Hieman jännitti helteinen ilma jo aamusta, mutta kävin jo kukonlaulun aikaan siirtämässä auton varjoon, niin ei sekään ollut ongelma.




Lihavoileipäkakku ristiäisiin (22)

Myös tämä lihaisa voileipäkakku meni Laurin ristiäisjuhliin. Täytetoiveena oli kinkku, muut sävelsinkin sitten itse.

Tein vaihtelun vuoksi tomaattisen täytteen ja sitä varmasti tulen käyttämään vastakin. Sopii oikein hyvin osaksi kasvisvoileipäkakkua vaikka. Ja tietenkin vastapainoksi kinkulle tai muulle lihalle, miksei katkaravuillekin?!



täysjyväpaahtoleipää
kasvislientä
ylikypsää kinkkua
kesäpunasipulin vartta
maustekurkkua
dijon-sinappia
maustamatonta tuorejuustoa
vispikermaa
mustapippuria myllystä
aurinkokuivattuja tomaatteja
aurinkokuivattu tomaatti-tahnaa
kaprista
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
vispikermaa
maustamatonta tuorejuustoa
kevytmajoneesia
kylmäsavukinkkua
kirsikkatomaatteja
vihreitä rypäleitä
frisee-salaattia
rucolaa

Katkarapuvoileipäkakku (2)

Lauri-pojan ristiäistarjoiluun meni tämä voileipäkakku. Täytteeseen toivottiin katkarapua ja teinkin sitten kakun hyväksihavaittujen täytteiden mukaan.

Katkarapujen kanssa ei kannata käyttää muita kovin voimakkaita makuja, sillä silloin katkarapujen hento maku peittyy. Voileipäkakuissa, joissa on kalaa tai äyriäisiä, kannattaa käyttää jotain vaaleahkoa leipää.



Laurin ristiäiskakkukoristeet

Nyt vasta huomasin, etten touhuissani muistanut erikseen kuvata koristeita. Jotenkin itsekin tässä herkistyy ja kokee onnistumisen tunnetta, kun mielestäni tosi kivan koristelun sain aikaiseksi.

Koska nimi sai koristeessa näkyä, ehdotin useammassa leivontablogissa bongaamiani noppia nimeä varten. Lisäksi ehdotin tossuja sekä nallea koristeeseen. Pähkäilin, millaisen alustan teen koristeelle ja yllättäen sokerimassa muovautui hevosenkengän muotoon. Siinähän se sitten oli. Lisäksi tein vielä muutamia sinisiä kukkasia, ettei koriste ihan yksinään kakun päällä nököttäisi.


lauantai 11. kesäkuuta 2011

Karhunvatukka-mansikkatorttu

Mansikanhakumatkalla mukaan tarttui myös pieni tuokkonen karhunvatukoita. Aivan mahtavan makeita olivatkin, nam!

Olin varautunut muuten työntäyteisen lauantain vieraaseen ostamalla valmiin torttupohjan. Nyt oli sitten kahdenlaista marjaakin täytteeksi.


valmis torttupohja
1prk (250g) mascarpone-tuorejuustoa
2dl vispikermaa
½dl tomusokeria
2rkl vadelmalikööriä
mansikoita
karhunvatukoita

Tyttömäinen synttärikakku

Pieni kakku, mutta yhtä lailla ellei enemmänkin menee aikaa, kun saa valmiiksi. Muuten mukavat helteet olivat hieman leipurin kiusana. Mutta valmista tuli ja toivottavasti maistui.


vaalea sokerikakkupohja

vispikermaa
tuorejuustoa
valkosuklaata
mangohilloa
säilykemangoa
liivatelehtiä
marsipaania


perjantai 10. kesäkuuta 2011

Glamour girl-kakkukuva

Työkaveri toivoi synttärikakkuunsa jotain tällaista kuvaa :) Sain kuvan nähtäväksi ja onnistuihan tuosta kakkuunkin kuva sitten saada. On kuvalle varmasti jokin virallinen nimikin, mutten muista.

Sokerimassalle tehty kuva, joka väritetty kristallitomuväreillä. Juhlien värinä pinkki ja liila, joten niitä yritin kakkuunkin saada.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pyöräilijä Olli

Ollin 18-syntymäpäiville hänen äitinsä halusi kakun, jossa olisi jotain kilpapyöräilijän harrastukseen liittyvää. Kakku oli mieleinen ja osuva koristelultaan, sekös tekijän mieltä lämmittää. :)

Tein kakkukoristeen sokerimassasta. Tausta on Odensen vihreää marsipaania ja hiekkatie on digestive-keksimurua. Kakku on muuten perinteinen mansikka-kermakakku. Toivottavasti maistui!

Pyöräilijä Olli-kakkukuva

Olli juhlisti tänään täysi-ikäisyyttään ja synttäreille tulevaan kakkuun hänen äitinsä halusi pojan harrastukseen liittyvän koristelun. Tein sitten koristeeksi kilpapyöräilijän sekä kirjaimet ja numerot sokerimassasta. Väritys kristallitomuväreillä ja elintarviketussilla tehty.



sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mansikkainen sitruunatiramisu Helin tapaan

Ei tiramisun tekemiseen mennytkään kovin kauaa aikaa. Ensimmäinen laatuaan oli tämä kahvihetken herkullinen makea tarjottava. Sopii mainiosti myös hyvän aterian jälkiruoaksi.

Kevensin täytettä hieman, kun kaupassa vaihdoin aikomukseni ostaa mascarponea salamannopeasti ricottaan. Varmasti toistakymmentä prosenttia tippui rasvamäärä, vaikka ricottan vatkasinkin kerman kanssa vaahdoksi. Tästä "hanna partanenkin" on varmasti tyytyväinen. :)

Savoiardi-kekseille keitin sitruunaisen kostutusliemen, johon tuli myös aimo loraus Limoncelloa. Tiramisun päälle vielä tuoreita makeita mansikoita ja kesäinen ihanuus oli valmis. Suosittelen!



12-14 savoiardi-keksiä
sitruunaliemi:
1½dl sokeria
1dl vettä
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1dl limoncello-likööriä
täyte:
1prk (250g) ricotta-juustoa
2½dl vispikermaa
2rkl tomusokeria
päälle:
tuoreita mansikoita

Keitä sitruunaliemi. Kuumenna sokeri, vesi sekä sitruunan kuori ja mehu. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Lisää likööri ja anna jäähtyä.
Vaahdota ricotta ja vispikerma tomusokerin kanssa löysähköksi vaahdoksi.
Kasta puolet kekseistä yksitellen molemmin puolin sitruunaiseen liemeen ja lado tarjoiluastian pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä. Tee toinen kerros samalla tavalla. Anna vetäytyä jääkaapissa kaksi tai kolme tuntia. Pilko tuoreet mansikat päälle juuri ennen tarjoilua.
VINKKI! Jos kostutuslientä jää yli, älä heitä sitä pois, vaan laita jääkaappiin ja pyöräytä liemessä vaikka joku päivä jälkiruoaksi tarjottavat marjat/hedelmät.

Tortillaleivos

syntyy, kun leikkaa tortilloista kasatun kakun valmiiksi paloiksi :) Ja syntyikin muuten tosi näppärä kesäisen iltapäiväkahvihetken herkku.

Leivokset valmistuivat nopeasti ja olivat helppoa sormin syötävää tarjottavaa. Ne voi ja pitääkin oikeastaan tarjota heti, sillä päällimmäinen tortilla alkaa kuivumisprosessin samantien :)

Kannattaa varata tortilloja sekä jotain tuorejuustoa jääkaappiin, jos yllätysvieraita ilmestyy oven taakse.



5kpl tortilloja
1rs (300g) broilerin filesuikaletta (maustamaton)
1rs (200g) ruohosipulituorejuustoa
1 kevätsipuli
1 punainen paprika
1rs paprika-chilituorejuustoa
½tl savustettua paprikajauhetta (voimakas)

Paahda broilerin filesuikaleet pannulla kypsiksi. Anna jäähtyä. Tee sillä aikaa paprikatäyte pilkkomalla paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita paprika-chilituorejuuston ja paprikajauheen kanssa. Laita jääkaappiin.
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua broilerin filesuikaleet pieneksi. Sekoita ruohosipulituorejuuston kanssa.
Kokoa ensin tortilloista ja täytteistä kerroksittain kakku. Leikkaa sitten varovasti kahdeksaan osaan.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mansikkakakut Heidin ylioppilasjuhliin

Onnea uudelle ylioppilaalle tänä kauniina kesälauantaina!

Kesän 2011 ensimmäiset mansikkakakut ovat tässä. Heidi ei halunnut mitään erikoisia koristeluja kakkuihinsa, vaan kakut saivat olla ihan peruskermakakkuja. Hyvä niin, sillä kyllähän Suomen suveen kuuluu ehdottomasti mansikkakakku ja on se juhlavannäköinenkin. Toivottavasti maistuivat ainakin yhtä hyviltä kuin aiemminkin :)

Pikkuisen alkaa silmä painaa kotileipuria, kun aamuyöstä herättelin itseni kakut viimeistelemään ja viemään juhlapaikalle. Ehkä olisi pienet päiväunet paikallaan, vaikka tuo ihana ilma houkuttelisi uloskin. Ehkä kuitenkin torkahdan hetkeksi. Hyvää päivänjatkoa! :)


vaalea sokerikakkupohja
vispikermaa
tomusokeria
vaniljasokeria
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita pilkottuna
tuoreita mansikoita siivutettuna
hyytelösokerilientä
vispikermaa
tomusokeria
koristerakeita ja -helmiä

Mansikkaleikkuri

Näin tämän makeanpunaisen mansikkaleikkurin mainoslehtisessä. Koska oli tiedossa, että teen ylioppilasjuhliin mansikkakakkuja ja päälle tulee siivutettavaksi mansikka jos toinenkin, päätin suorittaa hankinnan.

Nyt on toiminta testattu, ja se toimii! Oikein nättiä siivua tuli mansikoista, jotka leikkasin tämän kakun päällystä koristamaan.

Löytyy Clas Ohlsonilta hintaan 2,95€. Hinta ei hirveästi harmita, vaikka tulisi vähemmänkin käytettyä. Kesäaikaan uskon kuitenkin käyttöä olevan :)


Lihavoileipäkakku ylioppilasjuhliin (21)

Ylioppilasjuhlien suolaiseksi tarjottavaksi tein voileipäkakun. Toiveissa oli lihavoileipäkakku, missä voisi olla mitä muuta vain, kunhan ei poroa ;) Sopi oikein hyvin, vaikka loppujen lopuksi täytteistä tuli aika perinteisiä minun voileipäkakkujen täytteitä.

Yön yli makuunnuttuaan koristelin ja toimitinkin kakun jo aamutuimaan. Lisäksi näihin juhliin tein kaksi mansikkatäytekakkua. Kyllä nyt ylioppilaiden, ammattiin valmistuvien ja kaikkien muidenkin koulunsa päättävien juhlia suositaan kauniilla säällä. Ja onhan tänään kaiken lisäksi Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Ihana, aurinkoinen kesäinen Suomi!


ruispaahtoleipää
grahampaahtoleipää
kasvislientä
ylikypsää kinkkua
maustekurkkua
voileipäpikkelsiä
ranskankermaa
vispikermaa
mustapippuria myllystä
sipulijauhetta
punaista paprikaa
Afrikan paprika-tuorejuustoa
paprikatahnaa
yrttituorejuustoa
maitorahkaa
kevytmajoneesia
Kultakinkkua
kirsikkatomaatteja
tummaa luumu
persiljaa

torstai 2. kesäkuuta 2011

Raparperi-kookoskeikauskakku

Sain eilen töihin suoraan toimitettuna kesän ensimmäiset raparperini, kiitos!

Heti lähti mieli laukalle, että mitähän näistä tekisin ja jotain uutta kokeilisin. Vuosia sitten minulla oli tosi hyvä Painonvartijoiden raparperikeikauskakun ohje, mutta johonkin olen sen kadottanut. Nyt katselin ohjetta googlettamalla ja päädyin tekemään omanlaisen version. Ja jo taikinan perusteella olin varma, että keikauksesta tulisi herkullinen.

Karamellisoin voita ja fariinisokeria ensin uunissa. Sitten asettelin palastellut raparperit pystyyn vieriviereen vuoan pohjalle, mehevä kookoksenmakuinen taikina hunnuksi ja uuniin. Raparpelissä meni hetki, mutta kakku näyttääkin hyvältä, eikös vain?



50g voita
1dl fariinisokeria
6-7 raparperinvartta
2 kananmunaa
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl kookosjauhoa tai - hiutaleita
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
100g voita sulatettuna
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita halkaisijaltaan 24cm uunivuoan pohjalle voi ja fariinisokeri. Laita karamellisoitumaan uuniin noin 10 minuutiksi.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää puolet vehnäjauhoista, kookosjauho, leivinjauhe sekä maito. Sekoita hyvin ja lisää vielä loput vehnäjauhoista sekä sulatettu voi.
Huuhtele ja kuivaa raparperinvarret. Leikkaa noin 1½cm paloiksi ja lado pystyyn uunivuoan pohjalle. Kun karamellisoitu voi-sokeriseos jähmettyy, raparperit tarttuvat kiinni. Levitä päälle varovasti taikina ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Irrota kakku varovasti vuoanreunoilta ja kumoa tarjoilulautaselle. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Micaelan 11-vuotissyntymäpäiväkakku

Micaela oli toivonut tänä vuonna kukkaista ja pinkin hempeää koristelua synttärikakkuunsa. Nähtyään kakusta kuvan Micaelan mummi arveli syntymäpäiväsankarittaren olevan mielissään. Toivottavasti olikin ja kakku maistui :)

Kakussa on vaalea sokerikakkupohja. Täytteenä jo kohta perinteeksi muodostuva vadelmahillo ja vadelmat. Kermavaahtoon kokeilin Espanjasta tuomaani vaniljasokeria. Pieni ripaus antoi vaahdolle ihanan vaniljaisen maun, mahtavaa. Koristeluun käytetty Sallisen valkoista marsipaania pikeerikoristeluin ja Dr Oetkerin kesäisiä koristerakeita. Pursotuksiin lisäsin hieman sekä vaaleanpunaista että vihreää väriä.


Pikeerillä tehty kakkukoriste

Micaela oli toivonut tämänvuotiseen synttärikakkuunsa pinkkejä kukkasia ja mintunvärisen tekstin. Tein samalla värillä hieman vihertävää lehdykkää sun muuta kukkasten ympärille.

Tein pikeerin tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta. Värjäsin pikeerit väritoiveen mukaan. Koska en kovin montaa kertaa ole pikeeriä tehnyt, tajusin hieman liian myöhään, että se kuivuu tosi nopeasti. Siksipä alkuperäinen suunnitelmani käyttää brush embroidery-tekniikkaa kuivui heti lähtosuoralla, mutta teinkin sitten hieman erilaiset kukkaset. Seuraavalla kerralla olen sitten taas viisaampi, ehkä :)