sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Rapeat vohvelit


Ihanaista kesäsunnuntaita!



Kesäkeittiö jatkaa vohvelien kera. Ne kuuluvat ehdottomasti kesäherkkuihin ja vielä ulkona paistettuna! Sekä maistettuna :) Näitä nautittiin mansikka-vadelmasurvoksen ja kermavaahdon kera.

Ohje Kotilieden kirjasesta Meillä juhlitaan!:

4dl maitoa
4 munaa
1/4tl suolaa
1tl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
25g voita sulatettuna


Erota valkuaiset keltuaisista ja vatka vaahdoksi.

Lisää toisessa kulhossa keltuaisiin vuorotellen maitoa ja jauhoja, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita taikina sileäksi.

Lisää taikinaan suola, sokeri ja jäähtynyt rasva.

Sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Rasvaa vohvelipannu ennen paistamista. Muuta rasvaa ei sitten tarvitakaan.

Voit valmistaa vohvelit samoista aineista myös vaahdottamatta valkuaisia. Vohveleista tulee silloin pehmeämpiä.

lauantai 27. kesäkuuta 2009

Tomaatti-sipulisalaatti


Tämä salaatti kuuluu meillä ehdottomasti kesän herkkuihin, kun tomaatit ovat mehevimmillään ja sipuli makeimmillaan :) Sopii tarjottavaksi ruoan kuin ruoan kanssa, parhaiten ehkä kuitenkin grilliruokien kera.




tomaattia
keltasipulia tai kesäsipulinippu
suolaa
sokeria


Poista tomaateista kannat ja leikkaa siivuiksi. Siivuta myös sipuli, kesäsipulit varsineen. Kokoa salaatti kerroksittain niin, että ripottelet väliin aina hieman suolaa ja sokeria. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua jääkaapissa.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Läiskäreitä ja mansikkahilloa


Slurps ja nam, mitä näihin muuta voisi sanoa...



1l täysmaitoa
4 kananmunaa
4rkl sokeria
2tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
½dl juoksevaa oivariinia

juoksevaa oivariinia paistamiseen
mansikkahilloa
Siro-sokeria

maanantai 22. kesäkuuta 2009

Ihana tunnustus, parempi mieli!


Tässä flunssan kourissa kiemurrellessani ilmoitti Tarjuska S, että hänen
TaikinaTaivas-blogissaan minua odottaisi jotain kivaa. Hän ojensi minulle ensimmäisen blogiaikaisen tunnustukseni! Ihanaa :D


Kiitos, arvostan tätä kovasti!

Säännöt:

1. Tunnuksen saaneet saavat laittaa kuvan blogeihinsa.
2. Linkitä blogiin, jonka pitäjältä sait tunnustuksen.
3. Nimeä haluamasi blogit (määrä vapaa), joille haluat
tunnustuksen antaa ja linkitä heidän bloginsa.
4. Jätä viesti heidän blogeihinsa, jotta he tietävät nimeämisestä.


Tunnustukseni menevät seuraaville niin ruokaa kuin leivonnaisiakin
sisältäville blogeille:
HerkkuHovi, Koiruuksia ja kokkailua :),
Siskot kokkaa ja Terhin keittiössä

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Mansikka-raparperitorttu


Keskikesän kahvitteluhetkiin sopii todella hyvin tämä hyytelökakku, makuna jälleen mansikka ja raparperi. Aivan uskomattoman hyvää, ihana vaahtomainen koostumus ja mukavan miellyttävä maku.

Äiti oli ottanut tämän ohjeen Ilta-Sanomista 30.6.2008! Tämä siis on jo viimevuotinen ohje, joka löytyi sopivasti juhannuspäivän kakuksi! :) Hieman muokkailin ohjetta niin, että pohjaan tuli kauratäytekeksejä, kuohukerman sijaan laitoin vispikermaa ja liivatteet sulatin kuumennettuun raparperisoseeseen.



pohja:

1 pötkö kauratäytekeksejä
n. 50g voita

täyte:

6dl raparperipaloja
½dl vettä
1dl sokeria
1tl kanelia
½l mansikoita
4dl vispikermaa
2rkl vaniljasokeria
1prk rahkaa
4 liivatelehteä

Tee sulatetusta voista ja keksimuruista seos ja painele se tiiviisti leivinpaperille irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija 24cm). * Keitä raparperit soseeksi vedessä sokerin ja kanelin kanssa. Anna jäähtyä. Halkaise mansikat ja vuoraa vuoan reunat. Jätä loput koristeluun. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri sekä rahka. Kuumenna raparperiseosta niin, että saat valutetut liivatteet sulatettua sekaan hyvin. Lisää kerma-rahkaan raparperi-liivateseos. Sekoita vatkaimella ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli. Koristele mansikoilla.

* Vuorasin myös reunat leivinpaperisuikaleilla(, voit käyttää myös reunakalvoa). Kostuta leivinpaperin toinen puoli ja paina reunaa vasten. Näin torttu on helppo laittaa tarjolle eikä sitä tarvitse irrottaa vuoan reunasta veitsellä.


Hyvää Suomen lipun-päivää!

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Amerikan tädin perunasalaatti


Ruokapirkka 24/11.6.2009-lehdessä oli taas muutama mielenkiintoinen ohje. Ensimmäisenä testattiin perunasalaatti, joka maistui hyvin savusiian seurana :) Maistuisi varmasti hyvältä myös grillattujen pihvien kera!



ainekset:

800g uusia perunoita
5-6 kananmunaa
200g nippusipulia

kastike:

1dl Pirkka kevytmajoneesia
1dl kermaviiliä
1 1/2rkl tulista sinappia
2tl viherpippuria
1/2tl suolaa
2 valkosipulinkynttä

koristeeksi:

kananmunalohkoja
sipulinvarsia

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Keitä kananmunat koviksi, noin 10 minuuttia. Viipaloi sipulien valkoinen osa ja leikkaa mukaan myös puolet varsista.

Kuutioi isot perunat ja halkaise pienet. Lohko kuoritut munat ja leikkaa lohkot vielä puoliksi. (Jätä osa kokonaisista lohkoista koristelua varten.) Pane salaattiainekset kulhoon.

Sekoita kastiketta varten kevytmajoneesi, kermaviili, sinappi, murskatut viherpippurit, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet keskenään. Kaada kastike salaatin päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua viileässä vähintään ½ tuntia. Koristele kananmunanlohkoilla ja sipulinvarsilla.

Laitoin salaattiin vain yhden keskikokoisen kesäsipulin varsineen. Kastikkeeseen vain yhden valkosipulin kynnen.



Herkullista juhannusta!

torstai 18. kesäkuuta 2009

Mansikka-valkosuklaahyytelökakku


Eilen pöönättiin Helsingistä takaisin tänne Oulun seudulle ja tällä kertaa ajoimme Etelä-Pohjanmaan kautta. Välietappi oli Kurikassa, missä kävimme äitini lapsuudenystävän luona kylässä. Kävimme lisäksi äidin lapsena kuolleen siskon haudalla laittamassa kukkasia.

Kyläpaikkaan veimme tuliaisena tekemäni hyytelökakun, johon äiti toivoi valkosuklaamurua mauksi mukaan. Oltiinko törkeitä, kun itse maistettiin kakkua myös? ;)


1 pötkö domino-tyyppisiä keksejä (meillä oli Pirkka)
n. 50g sulatettua voita

1prk vispikermaa
1prk maitorahkaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
2-3rkl tomusokeria
½ levyä valkoista suklaata
5 liivatelehteä

tuoreita mansikoita
hieman mansikkatomusokeria
hyytelösokeria
vettä

Laita liivatteet pehmiämään kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Suojaa (irtopohja)vuoka kelmulla ja painele pohjaseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Rouhi veitsellä valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa reilu puolet vispikermasta löysäksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon maitorahka, tuorejuusto, tomusokeri sekä valkosuklaarouhe. Kuumenna loppu kerma kattilassa ja sulata valutetut liivatteet hyvin sekaan. Sekoita täytemassa hyvin! Kaada keksipohjalle ja anna hyytyä mieluusti seuraavaan päivään.

Koristele tuoreilla mansikoilla ja halutessasi tee mansikanmakuinen kiille kakkuun. Tupsaus mansikkatomusokeriakin kyllä riittää.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Savulohisalaatti


Salaattia kevyeksi päivälliseksi. Aikas herkkua lämpimänä kesäpäivänä, slurps :)



keräsalaattia
cantaloupe-melonia
kesäsipuli varsineen
kirsikkatomaatteja
suomalaista vihreää tankoparsaa
loimulohta
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
suolaa

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Ameriikan tuliaisia


Sikso oli miehensä ja tuttavapariskunnan kanssa Ameriikan raitilla rälläämässä ja sieltä minulle tuomisiksi tuli ihana kakkukirja, josta riittää leivottavaa!!! :) 500 reseptiä :) ja pullo vaniljauutetta.

Välin hupaisaa matkantekoa voi käydä lueskelemassa täällä


Kiitos tuliaisista! :)

Yrttibroileria


Aiemman onnistuneen kokeilun innoittamana tein kesälomaruokaa. Hyvin maistui vanhemmillekin. :)


1rs marinoituja broilerinfileitä (kermainen pippuri)
kuivattua yrttisekoitusta
korppujauhoa
juustoraastetta
voita

Poista enin marinadi fileistä. Laita fileet uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita saman verran kaikkia kuiva-aineita makusi mukaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota uunista ja lisää kuorrutteen päälle nokare voita ja paista vielä toiset 15 minuuttia. Tarjoa riisin ja kasvislisäkkeen kanssa.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Raparperisoppa


Kesään kuuluu ehdottomasti raparperisoppa! Koskapa lähdemme huomenna reissun päälle, niin tämän kanssa ei tarjoiltu kermavaahtoa, vaan lasillinen kylmää maitoa! Kesää parhaimmillaan :D




5 raparperin vartta
1l vettä
2dl sokeria
3rkl perunajauhoa
n. 1dl vettä

Huuhdo ja pilko raparperin varret noin sentin paloiksi. Laita vesi kuumenemaan ja lisää sokeri. Kun vesi alkaa poreilla, lisää raparperin palat. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita perunajauhot veteen hyvin. Lisää perunajauhoseos kattilaan. Hämmennä hyvin. Anna sopan pulpahtaa pari kertaa ja nosta pois liedeltä. Tarjoa lisäksi maitoa, puuroa tai kermavaahtoa. Tuoreet mansikat sopii myös sopan kera tarjottavaksi.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Jauhelihalasagne


Lauantai-illan saunaruoaksi ja päivälliseksi äidin toiveen mukaan tein jauhelihalasagnea. Itselläkin on mennyt tovi, kun viimeksi olen peruslasagnea valmistanut. Lasagnen kanssa vihreää salaattia oliiveilla ja fetalla höystettynä, nam :)



12 lasagnelevyä

1pkt (400g) naudan paistijauhelihaa
2 kesäsipulia varsineen
1tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1prk viipaloituja herkkusieniä
2 valkosipulin kynttä silputtuna
basilikaa
mustapippuria
suolaa
sokeria

n. 50g voita
vajaa 1dl vehnäjauhoa

1l täysmaitoa
150g koskenlaskijaa (voimakas)
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa

n. 100g emmentaljuustoraastetta
½pss helmimozzarellaa



Paahda jauheliha kypsäksi pannulla. Lisää joukkoon pilkottu kesäsipuli ja tomaattimurska. Anna hautua hetki. Lopuksi lisää mausteet (tässä n. 1tl kuivattua basilikaa, ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria) ja viipaloidut herkkusienet. Sekoita.

Sulata voi kasarissa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää maito vähitellen niin, että kastikkeesta tulee tasainen. Loppuvaiheessa lisää sulatejuusto palasina sekä mausteet. Koskenlaskijan sijaan voit käyttää muutakin juustoa, esim. cheddaria, mozzarellaa tai emmental-juustoa raasteena!

Kokoa lasagne niin, että alimmaksi laitat hieman jauhelihakastiketta. Sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja hieman juustoraastetta. Päällimmäiseksi vain juustokastiketta, juustoraastetta ja mozzarellaa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja nauti :)

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Savulohta, uusia pottuja ja ruohosipuli-kermaviilikastiketta


Vanhemmat saivat uuden savustimen häälahjaksi. Toiveena oli sähkösavustin ja sellainen käytiinkin eilen Oulusta hakemassa. On Opan malleista isompi, kaksiritiläinen savustin. Toimii muuten aivan loistavasti, lopputulos juuri sopivasti savustunut ja mehukas!






Saimme tänään syödäksemme ihanaa savulohta ja kuten jo mainitsin, oikein onnistunut lopputulos olikin. Tämähän on lempiruokaani vielä :D Lisäksi oli ruotsalaisia uusia pottuja ja kermaviilikastiketta puolivillinä kasvavalla ruohosipulilla maustettuna! Ih-hanaa!



savulohta
uusia perunoita

ruohosipuli-kermaviilikastiketta:

1prk kermaviiliä
nippu ruohosipulia silputtuna
1tl sitruunapippuria
1tl sokeria

Lihavoileipäkakku (9)


Vanhempien hääpäivän kunniaksi tein myös voileipäkakun. Tein vain yksinkertaisen koristelun, tuli ihan kivannäköinen. Nam, oli hyvää!



paahtoleipää

kasvislientä

yrttituorejuustoa
ruohosipulituorejuustoa
kurkkusalaattia
Kylmäsen palvikinkkua

maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattua tomaattia
yrttimarinoituja vihreitä oliiveja
helmimozzarellaa
loraus maitoa

maustamatonta tuorejuustoa
kevytmajoneesia
helmimozzarellaa
ruohosipulia
kirsikkatomaatteja

torstai 11. kesäkuuta 2009

59. kesän marjakakku (gluteeniton)


Tänään vietämme vanhempien 59. hääpäivää! Sen kunniaksi tein kesänmarjoista: mansikkaa, vadelmaa ja pensasmustikkaa, kermakakun. Säväyksenä kerman seassa lemon curdia.

Onnea äiti ja isä!


4 munan sokerikakkupohja,
jossa jauhona käytetty luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Semper)

6dl vispikermaa
tomusokeria
2-3rkl lemon curdia
1l mansikoita
1rs vadelmia
1rs pensasmustikoita

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Seesamibroileria basmatiriisin ja paprika-sipulilisäkkeen kera


Idean broileriin nappasin Makuhetkiä Katelta
tästä ruoasta. Olisi pitänyt kyllä varmaan mun fileisiin esipaahtaa seesaminsiemenet, kun eivät kauttaaltaan ehtineet uunissa paahtua. Joka tapauksessa todella hyvä ja maistuva sunnuntain päivällinen.



hunajamarinoituja broilerinfileitä
seesaminsiemeniä

basmatiriisiä

voita nokare
nuoria kesäsipuleita varsineen
punaista ja keltaista paprikaa
osterikastiketta


Poista fileistä enin marinadi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä. Seesaminsiemenet kannattaa fileiden kanssa paistaessa paahtaa etukäteen! Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Keitä basmatiriisi paketin ohjeen mukaan.

Valmista lisäke viimeiseksi. Sulata voi pannulla ja kuullota kasviksia nopeasti. Kääntele lopuksi sekaan hieman osterikastiketta.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Mansikka-raparperibrita


Kesäloman kunniaksi brita-kakkua kauden mauilla: mansikka ja raparperi. Tosi hyvää, mansikoiden sekä raparperi-inkiväärihillokkeen happamuus tasoittaa brita-kakun makeutta. Ja ricotta tekee kermavaahdosta kevyemmän. :) Kannattaa kokeilla!




pohja:

150g voita
1½dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa

marenki:

4 valkuaista
2dl sokeria
3/4dl mantelilastuja

täyte:

1prk (2dl) vispikermaa
1prk (250g) ricotta-tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria

hilloke:

1 l raparperia
1dl hyytelösokeria
2tl tuoretta inkivääriä raastettuna

½-1l tuoreita mansikoita
(sitruunamelissaa/tomusokeria)


Keitä ensin hilloke raparperista ja raastetusta inkivääristä. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon hyytelösokeri niin, että se sulaa kuumaan keitokseen. Anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaiset taikinaa myös vatkaamalla. Seuraavaksi kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi ja levitä kevyesti voidellulle leivinpaperille.

Tee marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon ricotta sekä sokerit (maun mukaan).

Kokoa brita leikkaamalla saksilla ensin kakku puoliksi paperia myöten ja nosta tarjoiluvadille. Ujuta leivinpaperi kakun alta varovasti, mutta reippaasti, ettei pohja murene käsiin. Levitä hilloketta pohjalle, ripottele päälle mansikoita/mansikkapaloja ja päälle reilusti vaahtoa. Nosta päällinen samalla tavalla täytteen päälle ja koristele vielä hillokkeella, mansikoilla, vaahdolla ja vaikka sitruunamelissan lehdillä tai tupsauksella tomusokeria.

Olen käyttänyt tässä hillosokerin sijaan tosiaan hyytelösokeria. Keittoaika lyhyt eikä kaikki raparperit mene muusiksi. Kuitenkin hyytyy hieman hillomaiseksi jäähtyessään.

lauantai 6. kesäkuuta 2009

Currykermainen kala-perunavuoka


Kävimme hakemassa anopilta raparperinvarsia ja hän olisi vienyt meidät pizzalle. Olin kuitenkin ehtinyt ottamaan seipaketin sulamaan, joten tällaista vuokaa söimme ravintolavisiitin sijaan. Oli kyllä tosi hyvvää :D


1pss (1kg) perunasuikaleita
1pkt pakasteseitä
2-3tl sipulijauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
4dl kermaa
2tl mietoa currytahnaa
korppujauhoa

Levitä puolet perunasuikaleista uunivuoan pohjalle. Mausta sipulijauheella, pippurilla ja suolalla. Kuutioi päälle sei ja levitä loput perunasuikaleet päälle. Mausta toistamiseen pippurilla ja suolalla. Sekoita currytahna kerman sekaan ja kaada joka puolelle vuokaa. Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Ripottele päälle korppujauhoa ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Paista vielä 30 minuuttia.

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Sitruunainen kalkkuna-salviakakku (laktoositon)


Ihanaa, lopultakin kesäloma kutsuu!


Tein töihin lomallelähtö-kakun, kun sitä on kinuttu jo tovi... Olinhan toki muistanut joka käänteessä mainita lomalle lähdöstäni, mikä joka tapauksessa on merkittävä tapahtuma ;) Saavatpahan raukat olla rauhassa muutaman viikon ja lepuuttaa hermojaan :D

Tällä kertaa yllätin työkaverit suolaisella hyytelökakulla. Ohjeen kehittelin Chef Wotkinin salvia-kalkkunaleikkeeseen ihastuneena. Siinä on oiva maku-yhdistelmä.



pohja:

1 pkt (500 g) kuituleipäviipaleita (voi olla myös esim. Real)
1½dl juoksevaa oivariinia

täyte:

1prk (200g) creme fraichea 12% (laktoositon)
2prk (200g) kermaviiliä (laktoositon)
1pss Pirkka kalkkunasuikaletta
10 tuoreen salvian lehteä
1 kevätsipuli tai nuori pieni kesäsipuli varsineen
½ luomusitruunan kuori
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
suolaa
mustapippuria

koristelu:

sitruunamehua
luomusitruunan kuorta
salviaa
kevätsipulin vartta

Laita kermaviilit siivilään (suodatinpaperia apuna käyttäen) valumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Leikkaa leipäviipaleet hieman pienemmiksi paloiksi ja jauha sitten esim. teholeikkurilla murumaiseksi. Sekoita joukkoon juokseva oivariini ja levitä leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan pohjalle painellen kevyesti tiiviiksi pohjaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita maitotuotteet hyvin sekaisin. Halutessasi voit silputa kalkkunasuikaleet pienemmäksi teholeikkurilla, sekoita sitten kermaviili-creme fraiche-seokseen.

Leikkaa salvia ohuiksi nauhamaisiksi suikaleiksi, älä hakkaa ihan hienoksi. Silppua kevätsipuli tai nuori pieni kesäsipuli varsineen pieneksi silpuksi. Sekoita täytemassan joukkoon hyvin. Raasta sekaan vielä puolikkaan luomusitruunan kuori.

Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen pehmenneen liivatelehdet. Muista puristaa ensin enin vesi liivatteista pois! Sekoita täytemassaan ja mausta vielä suolalla sekä tuoreella pippurirouheella kevyesti.

Levitä täyte pohjan päälle, suojaa tuorekelmulla tai muovihupulla ja laita kylmään hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Pirskottele sitruunamehua kakun päälle ja ripottele pinnalle vielä ohuita salvia-, sitruuna- sekä kevätsipulisuikaleita.

Tämän kakun tein kaksinkertaisesta. Jos haluat vielä korkeamman täytteen, niin tee täyte alkuperäiseen ohjeeseen kaksinkertaisena ja kaksinkertaistettuun kakkuun täyte kolminkertaisena.

torstai 4. kesäkuuta 2009

Tex mex-voileipäkakkua juhliin


Tämäkin meni Juhan vaimon tilauksesta 50-vuotiaalle, toivottavasti maistui! :)


Tein puolikkaan tästä ohjeesta. Tilaus oli kymmenelle, mutta varmasti olisi riittänyt ainakin 15 hengelle. Paahtoleipänä graham ja broilerin maustamattomat filesuikaleet paahtuivat paistinpannulla.


Mansikkakakku


Kesän ensimmäinen mansikkakakku, olisi maistunut minullekin :) Tämä meni työkaverini miehen synttäreille. Onnea Juha!

Huomisen jälkeen alkaa loma! Ei ole jäänyt varmasti lähipiirille epäselväksi, kiitos myötäelämisestä ilossani :D Ostin mansikoita sen verran paljon, että ehkä pyöräytän itsellekin pienen kakkusen, nam :)


sokerikakkupohja

vispikermaa
tomusokeria
marjaista mansikkahilloa
tuoreita mansikoita

vispikermaa
tomusokeria
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria
vettä
koristeraetta

maanantai 1. kesäkuuta 2009

Tonnikalalasagne


Löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen Hellapoliisin sivulta, kun etsin hyvää tonnikalalasagnen ohjetta. Tex mex-juustokastikkeen käyttö herätti mielenkiinnon kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty vain muutama lasagnelevy, itse laitoin enemmän, ja limepippurin sijaan käytin sitruunapippuria.



tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
2 prk tonnikalapaloja valutettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
sitruunapippuria
paprikajauhetta
(muita mausteita halutessasi)

50 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 prk (300-350 g) juustokastiketta (tacohyllystä)
suolaa

150 g juustoraastetta
9 täysjyvälasagnelevyä

Kuumenna öljy kattilassa, freesaa sipuli, lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet, anna kiehahtaa. Tarkista maku.

Sulata kattilassa margariini, lisää jauhot joukkoon, älä ruskista. Lisää maito, kiehauta, ei tarvitse keitellä. Mausta suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon purkillinen juustokastiketta.

Lado uunivuokaan kerroksittain tonnikala"kastiketta", juustokastiketta, juustoraastetta ja lasagnelevyjä siten, että päällimmäisenä on juustokastiketta ja juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Loppuajasta voit lisätä lämpöä ja laittaa uunin grillivastukselle, jos haluat pinnasta rapean ja kauniin värisen.